Splošni pogoji poslovanja

 

Podatki o samostojnem podjetniku, ki upravlja spletno trgovino:

KREGAR PETER-MIZARSTVO KREGAR PETER s.p.
Davčna ID številka: SI89460472
Zavezanec za DDV: da
Matična številka: 5019071000
TRR pri NLB d.d.: SI56 0203 3009 1095 419 (BIC banke: LJBASI2X)
E-pošta: info@mizarstvo-kregar.si
Telefon: 041 505 287

Za vas smo dosegljivi vse delavnike od ponedeljka do petka med 9:00 in 17:00 uro. S spletno trgovino upravlja samostojni podjetnik Kregar Peter s.p. (v nadaljevanju ponudnik). Z uporabo spletne trgovine Kregar Peter s.p. se strinjate z vsemi spodaj navedenimi pogoji. Ponudnik prodaja blago potrošniku (kupcu) oziroma opravlja storitve zanj na način, ki ni v nasprotju z dobrimi poslovnimi običaji. Jezik, v katerem se sklene pogodba, je slovenščina.

 

1. Načini plačila

Kupec lahko izbira med naslednjimi načini plačila:

  • Z nakazilom na račun upravitelja Kregar Peter s.p. (bančno nakazilo po predračunu),
  • S plačilom po povzetju; Dostava pošiljke s Pošto Slovenije ali drugo dostavno službo, kjer kurirju ob dostavi plačate z gotovino ali kartično, v kolikor plačilo s karticami prek POS terminalov omogoča krajevna pošta.

2. Dostava

Izdelki na zalogi bodo v roku najkasneje treh delovnih dni od naročila oddani za pošiljanje s Pošto Slovenije oz. drugo dostavno službo. Če naročenih artiklov trenutno ni na zalogi ali naročila zaradi izrednih razmer ne bo mogoče v roku izdelati, ponudnik kupca o predvidenem datumu dobave oziroma dostave obvesti naknadno po elektronski pošti ali telefonu.

Ponudnik si pridržuje pravico do zaračunavanja pakiranja in stroškov dostave, ki skupaj znašajo 7,00 EUR na naročilo (z vključenim DDV), ki velja za pošiljke na območju Slovenije. Za dostavo izven mej RS se stranki dogovorita naknadno. Strošek poštnine se lahko spremeni z različnimi ugodnostmi in kuponi.

Kupec je ob dostavi blaga po pošti dolžan pregledati pošiljko, da je izdelek v nepoškodovanem oz. ustreznem stanju. V kolikor je pri transportu prišlo do poškodbe ali druge spremembe, je uporabnik dolžan narediti reklamacijski zapisnik za poškodovano blago pri ponudniku transporta. Ponudnik ne odgovarja za nastalo škodo med transportom.

 

3. Cene

Cene so predstavljene kot redne cene, ki jih ponudnik oblikuje sam. Izražene so v evrih (€), vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Ponudnik je zavezanec za DDV. V postopku nakupa je vrednost DDV jasno prikazana v nakupovalni košarici in nato tudi pred končno potrditvijo nakupa (s klikom na gumb: »kupite sedaj«).

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Ponudnik se trudi zagotoviti najbolj ažurne in točne podatke, vendar se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali če se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupca obvestil in skušal ponuditi rešitev, ki bo v zadovoljstvo obeh pogodbenih strank.

Ponudnik ima pravico do zaračunavanja stroškov dostave, ki se zaračunajo glede na način plačila in višino končnega zneska naročila.

V trenutku, ko kupec potrdi naročilo z gumbom »kupite sedaj«, je kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem sklenjena. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

V primeru plačila po predračunu ima kupec 5 dni časa, da poravna predračun. Z datumom plačila (plačilo po predračunu) začne teči čas za pripravo in oddajo naročila dostavni službi.

Kupoprodajna pogodba (elektronsko sporočilo o naročilu) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.

 

4. Postopek nakupa

Izbira izdelka: Na spletni trgovini Kregar Peter s.p. izberite izdelek in kliknite na gumb »DODAJ V KOŠARICO«. Sistem vas obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Izdelki so prikazani v nakupovalni košarici, kjer so razčlenjene cene izdelkov, količina, strošek dostave, vrednost davka na dodano vrednost in skupna vrednost nakupa.

Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite gumb na levi strani ”Nadaljuj z nakupovanjem”. Izdelke, ki ste jih dodali v košarico, lahko pred zaključkom nakupa urejate: izdelke lahko odstranite ali spremenite količino. Do košarice lahko dostopate kadarkoli v postopku nakupa s klikom na ikono košarice. Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: Za odstranitev določenega izdelka iz nakupovalne košarice je potrebno klikniti na znak »X« v vrstici izdelka na levi strani. Količine lahko urejate z gumbi plus in minus, lahko izberete tudi, da odstranite izdelek iz košarice s klikom na gumb »x« na levi strani izdelka. Če želite dodati dodatne izdelke v košarico, morate klikniti na povezavo ”Nadaljuj z nakupom”. S klikom na omenjeno povezavo se vrnete nazaj spletno trgovino za dodajanje drugih izdelkov.

Za nadaljevanje kliknite gumb »Nadaljuj na blagajno«.

Naročilo vnesite podatke o plačniku (kupcu) in določite naslov za dostavo. V primeru, da je naslov poštnine drugačen kot naslov za račun, lahko dopišete naslov, kamor bomo poslali pošiljko. To storite z obkljukanjem gumba »Dostavi na drug naslov?«. Vsa polja, ki so označena z rdečo zvezdico, morate izpolniti za nadaljevanje nakupa. V dodatnem polju pa lahko vnesete komentarje za naročilo in opombe.

V tem delu nakupa lahko pri izbiri izdelka »z gravuro« v polje na desni strani strani vnesete tudi vsebino in navodila za izdelavo.

Preglejte razčlenjen pregled izbranih izdelkov s podatki, količine, način plačila, vrsto dostave, vrednost z DDV in skupna vrednost nakupa. Izberite način plačila: Bančno nakazilo oz. plačilo po predračunu ali plačilo po povzetju. Seznanite se s Splošnimi pogoji poslovanja. Prosimo, ponovno preverite izdelke in točnost podatkov. Za oddajanje naročila stisnite gumb »kupite sedaj«, ki vas zavezuje k načinu plačilu naročila in se strinjate s Pogoji poslovanja. S tem se sklene zavezujoča kupoprodajna pogodba med kupcem in ponudnikom. Kupec na vneseni naslov prejme elektronsko sporočilo o naročilu (pogodba).

V primeru izbire graviranja izdelka po naročilu kupca, se ponudnik zavezuje, da bo predhodno poslal oblikovano grafiko v potrditev.

 

5. Pogodba

Kupec ima pravico do odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema blaga. V tem času mora podjetju na kontaktni e-naslov (info@mizarstvo-kregar.si) nedvoumno sporočiti, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (7. odstavek, 43.d člen). Blago je treba vrniti ponudniku najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa) na naslov: Kregar Peter s.p., Celovška cesta 450, 1210 Ljubljana Šentvid

Blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in je prilagojeno za njegove osebne potrebe, potrošnik (kupec) nima pravice od odstopa pogodbe iz prvega odstavka 43.č člena. V praksi to pomeni, da za vse izdelke, ki so narejeni po želji kupca, potrošnik ne vrača izdelka, je pa zavezan k plačilu po sklenjeni pogodbi.

 

6. Vračila

Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v pripadajoči – nepoškodovani embalaži. Poleg vrnjenega izdelka naj kupec priloži kopijo računa in številko njegovega transakcijskega računa. Vračilo vplačanega zneska bo izvedeno takoj, ko bo to mogoče oziroma najkasneje 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Ponudnik vrne prejeta plačila kupca v enakem znesku na isti način, kot je plačilo prejel (z enakim plačilnim sredstvom), razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

 

7. Preklic naročila

Ponudnik se trudi naročila obdelati hitro in s tem zagotoviti čim hitrejšo dostavo naročenih artiklov. Če uporabnik želi preklicati svoje naročilo, naj to stori v najkrajšem možnem času in to sporoči telefonsko (041 505 287) ali po elektronski pošti (info@mizarstvo-kregar.si)

V primeru, da je bilo naročilo že izdelano ali oddano dostavni službi, preklic naročila ni več možen.

 

8. Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP) in Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje računov in druga potrebna komunikacija v zvezi z naročilom) ter za:

  • beleženje rezultatov spletne trgovine,
  • izboljšanje izdelkov in storitve,
  • neposredno trženje prek elektronske pošte (obveščanje o novostih in zanimivostih, promocijskih aktivnostih, nagradnih igrah, dogodkih, ipd.),
  • neposredno trženje prek SMS sporočil ali klicev (obveščanje o novostih in zanimivostih, promocijskih aktivnostih, nagradnih igrah, dogodkih),
  • spremljanje uporabnikovega nakupnega obnašanja na podlagi preteklih aktivnosti ter za avtomatizirano in neavtomatizirano obdelavo in
  • prejemanje sporočil in ugodnosti, ki bodo namenjene in prilagojene uporabniku.

Upravitelj spletne trgovine Kregar Peter s.p. podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi se zaupajo ime in priimek, naslov za dostavo in kontaktna telefonska številka (če v času dostave uporabnik oziroma kupec na naslovu ne bo dosegljiv). Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu ne nasprotuje.

Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ne odgovarjamo. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

 

9. Odveza odgovornosti

Ponudnik se trudi zagotoviti natančne fotografije, a je vse slike potrebno jemati kot simbolične, saj nekatere slike izdelkov ne prikazujejo realnih odtenkov barv. Posebej barve lesa lahko odstopajo v odtenkih, saj se je potrebno zavedati, da je les naraven material. Slike ne želijo zavajati kupcev, ampak želijo prikazati izdelke v dobrih svetlobnih pogojih. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Ponudnik si pridružuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila. Ponudnik ni odgovoren za občasno ne delovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih oziroma nepopolnih informacij ter nezmožnosti dostopa in uporabe informacij na teh spletnih straneh.

 

10. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Prav tako po najboljših močeh izpolnjuje svojo dolžnost za vzpostavitev učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. Postopek zagotavlja zaupnost obravnave pritožbe. Ponudnik v primeru pritožb deluje v smeri sporazumnega razreševanja sporov. Ponudnik v skladu s tretjim odstavkom 32. člena Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (v nadaljevanju IRPS) obvešča, da nobenega izvajalca IRPS ne priznava kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
Spletna povezava na evropsko platformo za spletno reševanje potrošniških sporov je dostopna v povezavi tukaj.